Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Mediepolitik i SFO Fritidsgården

Mediepolitik i Fritidsgården 

 

Digitale medier er blevet en stor del af børns hverdag. Vi lever i et digitaliseret samfund og det er derfor vigtigt at børnene lærer, at begå sig i de tilbud der er. 

Medier spiller en rolle i mange børns socialisering, læring og udvikling og ikke mindst som kilde til underholdning. 

Det er vigtigt at vi som institution har en holdning til børnenes brug af medier. Formålet med vores mediepolitik er at tydeliggøre, hvilke overvejelser vi har gjort os og hvilke holdninger vi har til børnenes brug af de medier der bliver tilbudt i vores SFO’er. 

Vi ønsker at understøtte det gode fællesskab, hvor alle trives. Sociale relationer og sunde fællesskaber er vigtige og vi tror på at vi bedst kan løse evt. konflikter, når vi ser på – og taler med hinanden.

 

Mobiltelefon

Det er ikke tilladt for 2. klasser og 3. klasser at anvende deres mobiltelefoner i SFO-tid. 

Mobiltelefonerne ligger i cafeen indtil barnet bliver hentet eller går hjem. Vi opfordrer til, at de ikke medbringes. Da vi har tilsynspligt med de børn, må børnene ikke benytte deres egne telefoner til at kontakte forældre, søskende m.m. 

Al kontakt skal foregå gennem de voksne. Dette betyder også at al telefonkontakt forældre og børn imellem skal gå gennem personalet på SFO’ens telefon.  

 

Børn i 4.-6 klasse, må benytte deres telefoner når de opholder sig på 1. salen i det røde hus. Her kommer der ikke børn fra SFO 1. Derudover må der benyttes telefon i det kreative værksted hvis det er relevant for aktiviteten. Det kan være der googles hvordan et dyr ser ud.

Der kan benyttes telefoner på legeplads og i multiområdet. Her bruges de til at afspille musik, tage billeder til vores fotokonkurrence m.m. 

 

Telefonen indgår som en vigtig del af deres sociale arena. Ved starten af skoleåret i 4. klasse samler vi børnene og taler med dem om det digitale liv og brug af mobiltelefoner på Fritidsgården. Ligeledes guider og støtter vi dem løbende i brugen af digitale medier. 

 

SFO’en tager ikke ansvar for børnenes medbragte mobiltelefoner. 

 

PlayStation 

 

I SFO’en har vi 3 Playstations. En til 2. og 3 klasse og to for 4.-6. klasse. 

2.klasserne må spille mandag og tirsdag i maks. 45 min. 

3. klasserne må spille onsdag og torsdag i maks. 45. Min.

(Playstation går på skift mellem årgangene om fredagen)

4.-6. klasse kan benytte Playstation på 1. salen. Man melder sig på i cafeen, så personalet kan holde øje med hvor meget de benyttes. Maks en time.

 

Computer 

2. klasserne må spille computer onsdag og torsdag i maks. 45 min. 

3. klasserne må spille computer mandag og tirsdag i maks. 45 min. 

(Computeren går på skift mellem årgangene om fredagen)

4.-6. klasse kan benytte computere på 1. salen. Man melder sig på i cafeen, så personalet kan holde øje med hvor meget de benyttes. Maks en time pr dag.

 

Spillene er selvfølgelig aldersvarende. Vi opretter ikke profiler osv. Det er derfor forældrene der bestemmer hvad der spilles. 

 

TV

 

Vi har et TV i hyggerummet, som kan tændes efter kl. 15. Fjernbetjeningen udleveres af personalet. 

Personalet kan godt sige nej. Det er en pædagogisk overvejelse hvornår der siges ja. 

 

Smarthwatches 

 

I Fritidsgården sidestiller vi et smartwatch der kan ringe, optage lyd eller sende beskeder med en telefon. Der gælder derfor de samme regler for et smartwatch, som for en mobiltelefon. I Fritidsgården skal uret derfor være i cafeen. 

 

Godkendt i Skolebestyrelsen den 11. april 2024